top of page

Veel instanties verlenen uitstel van betaling om corona

Onder andere pensioenfondsen, banken, waterschappen en gemeentes verlenen uitstel van betaling aan ondernemers die hun betalingen niet meer kunnen doen aan de betreffende instanties vanwege het coronavirus. Maar niet alleen ondernemers kunnen hier een beroep op doen. Particulieren komen er ook voor in aanmerking bij een aantal instanties.

Ondernemers konden al uitstel van betaling voor hun belastingschulden (tool) krijgen. Maar als ze nu hun pensioenpremies niet meer kunnen afdragen, niet meer in staat zijn hun gemeentelijke belastingen en waterschapsheffingen te betalen en er niet meer in slagen rente en aflossingen van leningen te doen aan hun bank door het coronavirus, kunnen ze nu bij veel van de instanties waar ze deze bedragen aan moeten voldoen uitstel van betaling krijgen. Veel (overheids)instanties hebben aangegeven dat ze hieraan mee willen werken.

Half jaar uitstel voor betaling aflossing Zo krijgen kleinere ondernemingen, met een financiering tot € 2,5 miljoen een half jaar uitstel voor de aflossing van hun leningen. Voor de groep met hogere leningen volgen later mogelijk nog extra stappen.

Ook particulieren niet vergeten De banken willen ook particulieren helpen die door de coronacrisis hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Voor hen is geen gezamenlijke maatregel aangekondigd, maar zij kunnen contact opnemen met hun bank voor een ‘passende oplossing’.

Bron: RendementOnline

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page