Veel instanties verlenen uitstel van betaling om corona

23.03.2020

Onder andere pensioenfondsen, banken, waterschappen en gemeentes verlenen uitstel van betaling aan ondernemers die hun betalingen niet meer kunnen doen aan de betreffende instanties vanwege het coronavirus. Maar niet alleen ondernemers kunnen hier een beroep op doen. Particulieren komen er ook voor in aanmerking bij een aantal instanties.

 

Ondernemers konden al uitstel van betaling voor hun belastingschulden (tool) krijgen. Maar als ze nu hun pensioenpremies niet meer kunnen afdragen, niet meer in staat zijn hun gemeentelijke belastingen en waterschapsheffingen te betalen en er niet meer in slagen rente en aflossingen van leningen te doen aan hun bank door het coronavirus, kunnen ze nu bij veel van de instanties waar ze deze bedragen aan moeten voldoen uitstel van betaling krijgen. Veel (overheids)instanties hebben aangegeven dat ze hieraan mee willen werken.

 

Half jaar uitstel voor betaling aflossing
Zo krijgen kleinere ondernemingen, met een financiering tot € 2,5 miljoen een half jaar uitstel voor de aflossing van hun leningen.  Voor de groep met hogere leningen volgen later mogelijk nog extra stappen.

 

Ook particulieren niet vergeten
De banken willen ook particulieren helpen die door de coronacrisis hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Voor hen is geen gezamenlijke maatregel aangekondigd, maar zij kunnen contact opnemen met hun bank voor een ‘passende oplossing’.

 

Bron: RendementOnline
 

Please reload

Uitgelichte berichten

Uitgestelde belastingrekening terugbetalen in 2 jaar

September 9, 2020

Verschillende regelingen voor coronasteun lopen door tot 1 juli 2021, maar met het uitstel van belastingbetaling is het kabinet niet zo ruimhartig. Di...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon