top of page

Ook Qredits krijgt steun overheid in coronacrisistijd

Qredits, de non-profit dienstverlener die kleine Nederlandse ondernemingen financiert, heeft in de afgelopen jaren ongeveer 20.000 starters en ondernemers uit het kleinbedrijf gefinancierd. Nu juist kleine en kwetsbare ondernemingen getergd worden door het coronavirus, springt het kabinet financieel bij.

Met het recordbedrag van meer dan € 400 miljoen heeft Qredits de afgelopen jaren steun verleend en daarmee is de grootste kredietverstrekker in Nederland op het gebied van alternatieve financiering. Qredits stelt leningen beschikbaar in vrijwel elke branche in het midden- en kleinbedrijf (mkb). De meeste kredieten worden verstrekt in de ‘Horeca’. Juist die sector komt nu in de problemen.

Gebrek aan reserves Qredits biedt ook ondernemers die een sociale of maatschappelijke doelstelling ambiëren een speciale kredietvorm aan. Met dit ideële doel verschilt de kredietverstrekker van reguliere banken, onder andere met bijzondere persoonlijke aandacht voor de ondernemers en de ontwikkeling van het business plan. Dit type ondernemingen kenmerkt zich veelal door een gebrek aan financiële reserves.

Tijdelijke ondersteuning door kabinet in coronatijd Om de risico’s voor deze doelgroep te verkleinen en de alternatieve financiering door te kunnen laten lopen, is het kabinet bereid Qredits financieel te ondersteunen met een bedrag van maximaal € 6 miljoen, om de door de coronaproblematiek geraakte ondernemingen te ondersteunen. Deze ondersteuning zal in principe gelden voor een termijn van negen maanden. De openstelling van deze crisismaatregel loopt tot eind mei 2020. Deze maatregel is onderdeel van het ‘Noodpakket banen en economie’ , dat op 17 maart 2020 bekend werd gemaakt.

Bron: RendementOnline

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page