Fiscale zorgen voor de kerstpakketten: hoe zit het precies?

01.11.2017

Als een werkgever kerstpakketten uitdeelt aan de werknemers van zijn organisatie, moet hij de waarde van die pakketten op de juiste manier opnemen in zijn administratie. Doet hij dan niet, dan kunnen de pakketten niet onbelast uitgedeeld worden.

 

Als een organisatie kerstpakketten aan werknemers uitdeelt, is het niet de bedoeling dat de waarde van zo’n pakket bij het belast loon van de werknemer wordt geteld. Dan betaalt hij er immers uiteindelijk zelf inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen over. Om de kerstpakketten onbelast te laten, moeten werkgevers ze daarom aanwijzen als eindheffingsloon en onderbrengen in de vrije ruimte .Ook voor de werkgever is dit gunstig: hij betaalt dan geen werkgeverslasten over de waarde van de pakketten.

 

Over de jaarwisseling heen tillen

Als een werkgever in 2017 al aardig wat vergoedingen en verstrekkingen in de vrije ruimte heeft ondergebracht, kan de grens van 1,2% van de fiscale loonsom akelig dicht in de buurt komen of zelfs al overschreden zijn! In dat geval kan het aantrekkelijk zijn om in plaats van een kerstpakket een nieuwjaarsgeschenk uit te delen. Het moment dat de werknemers de pakketten ontvangen, bepaalt namelijk ook het tijdvak waarin ze in de loonaangifte opgenomen moeten worden. Door het pakket over de jaarwisseling heen te tillen, kan het in de vrije ruimte van 2018 ondergebracht worden. De werkgever vermijdt zo 80% eindheffing over de overschrijding van de vrije ruimte van 2017. 

 

Bron: Rendement Uitgeverij

Please reload

Uitgelichte berichten

Uitgestelde belastingrekening terugbetalen in 2 jaar

September 9, 2020

Verschillende regelingen voor coronasteun lopen door tot 1 juli 2021, maar met het uitstel van belastingbetaling is het kabinet niet zo ruimhartig. Di...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon