Youngtimers kunnen een flink voordeel opleveren

Door te kiezen voor een youngtimer (15 jaar of ouder) van de zaak, kunnen werkgevers en werknemer een flink voordeel behalen. De bijtelling voor deze auto’s wordt namelijk op een andere manier berekend dan voor jongere auto’s van de zaak. De populariteit van de youngtimer is de laatste jaren flink toegenomen.

Voor auto’s van de zaak die dit jaar op kenteken zijn gezet, geldt dit jaar in de meeste gevallen een bijtelling van 22% van de cataloguswaarde. Voor de bijtelling van een zakelijke youngtimer is de waarde in het economisch verkeer echter het uitgangspunt. Hierbij hoort dan wel een percentage van 35%. Dit leidt heel vaak tot een lagere bijtelling dan wanneer voor een nieuwe auto van de zaak wordt gekozen.

Een financiële overweging waard

Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat steeds meer werknemers en werkgevers deze mogelijkheid van belastingbesparing ontdekt hebben. In 2014 stonden er namelijk nog 19.254 youngtimers als zakelijke geregistreerd, nu is dat al 28.403. Een voorbeeld: een werknemer schaft een nieuwe auto van de zaak aan met een cataloguswaarde van € 40.000, een ander een youngtimer met een cataloguswaarde van € 80.000 waarvan de waarde in het economisch verkeer nu € 15.000 is. De bijtelling voor de nieuwe auto bedraagt € 8.800, die voor de youngtimer € 5.250. Een financiële overweging waard dus!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square