Foute info Belastingtelefoon? Dan geen boete

06.04.2017

De Belastingdienst mag een belastingplichtige geen boete opleggen als deze zijn aangifte verkeerd heeft ingevuld door aan hem fout verstrekte informatie van de Belastingtelefoon. Dit heeft demissionair staatssecretaris van Financiën onlangs aangegeven na vragen hierover uit de Tweede Kamer.

 

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de Belastingtelefoon. Ook dit jaar werd de voldoende niet gehaald door de dienst. De bond kwam dit jaar uit op een 5,3. In de jaren hiervoor werd nog een 4 en een 4,6 behaald. De Tweede Kamer wilde daarom van de staatssecretaris van Financiën weten wat de gevolgen zijn als belastingplichtigen deze verkeerde informatie in hun aangifte verwerken.

 

Te goeder trouw, dan geen boete

Staatssecretaris Wiebes heeft daarop aangegeven dat als belastingplichtigen hun aangifte te goeder trouw invullen op basis van de foute informatie, er geen boete (tool) opgelegd wordt. De inspecteur zal de aangifte wel corrigeren.

Please reload

Uitgelichte berichten

Uitgestelde belastingrekening terugbetalen in 2 jaar

September 9, 2020

Verschillende regelingen voor coronasteun lopen door tot 1 juli 2021, maar met het uitstel van belastingbetaling is het kabinet niet zo ruimhartig. Di...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon