© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon

Foute info Belastingtelefoon? Dan geen boete

06.04.2017

De Belastingdienst mag een belastingplichtige geen boete opleggen als deze zijn aangifte verkeerd heeft ingevuld door aan hem fout verstrekte informatie van de Belastingtelefoon. Dit heeft demissionair staatssecretaris van Financiën onlangs aangegeven na vragen hierover uit de Tweede Kamer.

 

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de Belastingtelefoon. Ook dit jaar werd de voldoende niet gehaald door de dienst. De bond kwam dit jaar uit op een 5,3. In de jaren hiervoor werd nog een 4 en een 4,6 behaald. De Tweede Kamer wilde daarom van de staatssecretaris van Financiën weten wat de gevolgen zijn als belastingplichtigen deze verkeerde informatie in hun aangifte verwerken.

 

Te goeder trouw, dan geen boete

Staatssecretaris Wiebes heeft daarop aangegeven dat als belastingplichtigen hun aangifte te goeder trouw invullen op basis van de foute informatie, er geen boete (tool) opgelegd wordt. De inspecteur zal de aangifte wel corrigeren.

Please reload

Uitgelichte berichten

Voorwaarden bij het aanvragen van tegemoetkoming in loonkosten

March 30, 2020

De coronacrisis brengt stevige maatregelen met zich mee. Niet alleen rondom thuisisolatie, maar ook om ondernemingen overeind te houden. Een van de ka...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief