top of page

Exporteren buiten EU flinke papierwinkel

Verkoopt uw webwinkel ook aan klanten buiten de Europese Unie? Dan moet u kunnen bewijzen dat u de bestelling daadwerkelijk heeft geëxporteerd en dat uw producten de EU hebben verlaten. Hiervoor heeft u een aantal documenten nodig.

De volgende documenten moet u in de administratie van uw webwinkel bewaren als u goederen exporteert naar landen die buiten Europese Unie liggen:

  • De factuur van de vervoerder/de pakketdienst;

  • Kopieën van de vrachtbrief en andere transportdocumenten;

  • Alle documenten die u van de douane ontvangt op de plaats waar uw producten de EU verlaten. De procedures voor douanevervoer kunt u trouwens makkelijker maken;

  • Het invoerbewijs van het land waar de bestelling naartoe gaat;

  • De correspondentie met uw buitenlandse klant, inclusief factuur en betaling;

  • Het bewijs van de transportverzekering;

  • Alle andere documenten die met de export te maken hebben.

Aangifte doen bij de douane is een ingewikkelde kwestie. U kunt er dan ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een zogenoemde douane-expediteur. Deze partij kan (al dan niet digitaal) aangifte voor u doen, exportdocumenten voor u regelen en u adviseren.

Verkopen binnen de Europese Unie

Bij verkopen binnen de Europese Unie hoeft u niet langs de douane; binnen de EU geldt namelijk vrijhandelsverkeer. Houd er wel rekening mee dat niet alle landen van de Europese Unie ook gebruikmaken van de euro (tool). Verder bestaat er een hardnekkig misverstand dat u in het geval van wanbetalende klanten in het buitenland altijd moet procederen om alsnog uw geld te krijgen. Het incasseren van zulke vorderingen kan sneller en eenvoudiger (tool) dan u misschien denkt.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page