E-factuur dichterbij met introductie standaard

27.11.2015

Het eigengemaakte format van de papieren factuur en de e-factuur worden in de nabije toekomst vervangen door een standaard digitaal format. Belangenorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maakten onlangs bekend dat zij dit zijn overeengekomen met minister Kamp van Economische Zaken en andere overheden. Wanneer de standaard e-factuur verplicht wordt gesteld, is nog niet bekendgemaakt.

 

Voor alle producten die uw onderneming aan een klant heeft verkocht, stuurt u de klant een factuur. Zeker als er sprake is van een belaste prestatie, moet de factuur aan een aantal regels (e-learning) voldoen. U mag zelf weten of u liever elektronische of papieren facturen verstuurt. Veel bedrijven sturen nu al facturen in pdf-formaat aan hun afnemers.

 

Nederland loopt vooruit op de Europese Commissie

Nederland loopt met het recent genomen besluit om een standaard digitaal format voor de e-factuur te maken vooruit op de Europese Commissie. Deze wil e-facturen in 2018 invoeren met behulp van een richtlijn. De nog te maken digitale standaard heeft zowel betrekking op het format als de factuurindeling. De standaard zal waarschijnlijk in de praktijk vormgegeven worden met behulp van systemen die informatie kunnen uitwisselen. 

Please reload

Uitgelichte berichten

Uitgestelde belastingrekening terugbetalen in 2 jaar

September 9, 2020

Verschillende regelingen voor coronasteun lopen door tot 1 juli 2021, maar met het uitstel van belastingbetaling is het kabinet niet zo ruimhartig. Di...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon