© 2015 by Adfis B.V.

  • Facebook Social Icon

12.5.2017

Als een BTW-ondernemer een foute of onterechte factuur uitreikt, is hij verplicht de daarop vermelde BTW af te dragen. Bij het corrigeren van deze factuur moet door hem aan strikte voorwaarden worden voldaan. Hij moet onder andere kunnen aantonen dat er geen sprake van...

8.5.2017

De Belastingdienst zou eind 2016 met de banken in overleg gaan over de toekomst van de g-rekening. Onlangs werd duidelijk dat dit bestuurlijk overleg is uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar.

In de 19e halfjaarsrapportage die de Belastingdienst dit voorjaar presen...

4.5.2017

Als een belastingplichtige uitstel voor het doen van zijn aangifte aanvraagt, maar de inspecteur hier niet op reageert, moet hij toch aangifte doen anders kan hij een boete opgelegd krijgen. Dit heeft de rechter onlangs aangegeven.

In deze zaak ging het om een bv die ee...

2.5.2017

De rechter heeft aangegeven dat de inspecteur de foto van een flitspaal mag gebruiken om een naheffingsaanslag op te leggen. De foto is namelijk niet in strijd met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur verkregen.

De Hoge Raad gaf onlangs nog aan dat de Belasting...

1.5.2017

De Belastingdienst heeft vorig jaar minder aangiftes gecontroleerd dan de eigen norm van de dienst voorschrijft. Ook voor het aantal boekenonderzoeken haalde de fiscus de eigen maatstaf niet.

Voor 2016 lag de lat op 845.000 à 1 miljoen controles van aangiftes voor de in...

Please reload

Uitgelichte berichten

Drie jaar lang lager gebruikelijk loon startende dga

01.10.2019

Door de Belastingdienst is onlangs een aantal verduidelijkingen en wijzigingen aangebracht in de handreiking voor de gebruikelijkloonregeling. Zo is a...

1/10
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief